המומלצים
גם קופים נופלים מעצים | מעין רוגל
גם קופים נופלים מעצים
הוצאת מרווחים, 2018
"בגיל 14 למדתי לבצע בעיטה צדית בקפיצה. היה עלי לקפוץ מעל מכשול פשוט: כיסא בית-ספר. הוא ניצב מולי במרכז האולם, איים ללכוד אותי ולרסק אותי אל הבלטות החשופות. כשראה המורה שלי את מצוקתי, את רגלי הנאחזות בקרקע באימה, ניגש אלי.
זה פשוט, אמר, כדי ללמוד לקפוץ, כדי להצליח לעוף, דבר ראשון עלייך להסכים ליפול."
"גם קופים נופלים מעצים" הוא סיפור מסע אישי, המתרחש כולו במרחב האימונים של אומנות הלחימה.
מעין רוגל, סופרת, אומנית לחימה, אמא, תלמידה, מורה. דאן 4 (מאסטר) בטאקוונדו, דאן 1 בסון-קוון-מו, חגורה צהובה עם פס בקוק-סול-וון, חגורה לבנה בשוטוקאן קראטה.
"גם קופים נופלים מעצים" הוא ספרה השלישי. קדמו לו 'היינו יכולות לנסוע (2011), ו'יער' (2015)
דרשוני. חיבורים דתיים-חברתיים
דרשוני – קובץ שני | – עורכת: תמר ביאלה
ידיעות ספרים, 2018
כעשור מאז ראה אור הכרך הראשון "דרשוני: מדרשי נשים", שמצא את מקומו בבתי מדרש רבים לצד ספרי המדרש המסורתיים, יוצא הכרך השני במפעל זה, פרי עטן של כותבות ותיקות לצד כותבות חדשות. הכרך השני עושה צעד נוסף בעולם המדרשי, ויוצר חיבורים דתיים-חברתיים מקוריים. הוא עוסק, בין השאר, בנושאים כגון לימוד תורה, אמירת קדיש על ידי נשים, מיניות ופריון, יחסי הכוחות שבין גברים לנשים בבית ובמרחב הציבורי, רווקות מאוחרת, אימהוּת יחידנית, יחסי הורים וילדים, סוגיות של צדק ודין – סרבנות גט, גיורי נשים וממזרות. הוא נוגע בכאב של גילוי עריות ואף עוסק בתיאולוגיה שלאחר השואה.
אהבה חורגת. נאמנות במבחן
אהבה חורגת | פרנצ'סקה סגל
תרגום: יובב כ"ץ, ידיעות ספרים, 2018
במרכז הרומן השני של פרנצ'סקה סגל, עיתונאית וסופרת אמריקאית, מעלה שאלות כמו: 'מה בדיוק חייבים הורים לילדיהם'? ג'וליה אולדן מתאהבת במפתיע, בג'יימס, רופא גרוש, שהוא כל מה שרצתה, בתה המתבגרת גוון מתנגדת לו בחריפות. אף פעם לא קל לחבר שתי משפחות מתפרקות. אבל כאשר גוון תחפש נחמה בזרועות נייתן, בנו בן ה-17 של ג'יימס, ההשלכות יעמידו במבחן את נאמנותה של אמה ויאיימו על האושר החדש והשברירי של שתיהן. "אהבה חורגת" הוא רומן על המשפחה המודרנית: על התחלות חדשות, על אהבה, אשמה ונדיבות, על הדרך שבה בונים דבר חדש ויפה מתוך הריסותיו המורכבות של העבר.
האם נשים יכולות להיות גאונות
הצרה עם נשים | ג'קי פלמינג
תרגום: גילי בר הלל סמו, ידיעות ספרים, 2018
האם ידעתם שהסיבה לכך שנשים אינן יכולות להגיע להישג מקורי בשום תחום שהוא היא שאין להן שיער של גאונים? זה לפחות מה שסבר הפילוסוף הדגול ארתור שופנהאואר. הסופר הנודע גי דה מופאסאן, לעומת זאת, טען שלנשים יש שני תפקידים למלא, ושניהם מקסימים: אהבה ואימהות. האם נשים יכולות להיות גאונות או שמא זרועותיהן קצרות מדי לשם כך? למה למדנו בבית הספר רק על שלוש נשים בערך? האם היו בכלל נשים אחרות, ואם כן – מה הן עשו? ספרה החדש של ג'קי פלמינג זכה בפרס "ארטימיסיה" לספרי הומור.
עד לשדות התירס של ארה"ב
זאת אני, איווה, גלית דהן קרליבך
הוצ' גרף, 2018
במלאת 15 שנים להוצאת "גרף", ב"ידיעות ספרים" פותחים סדרת בת חדשה, גרף ועכשיו, שבמרכזה ספרים מאת הקולות הצעירים והמבטיחים ביותר בספרות המקומית והעולמית. את הסדרה פותח "זאת אני, איווה" מאת גלית דהן קרליבך ("סופה של אליס"), המרחיק את הקוראים אל שדות התירס של ארה"ב.
בעקבות השתתפותה במלגה יוקרתית לסופרים מכל העולם, הגיעה דהן קרליבך לאיווה, ארצות הברית, והמפגש עם המקום הזר והאנשים השונים, הולידו את הנובלה הזו. על פי ההוצאה מדובר ב"טקסט מסחרר, רווי במשחקים לשוניים ובתחבולות ספרותיות, אשר מתאר את קורותיה של הגיבורה, שנאלצת להתמודד לא רק עם מדינות העולם כולו (בפן הפוליטי והאישי כאחד), אלא גם עם סיפור אהבה אובססיבי, שמעיר רגשות רדומים במעמקי הנפש."
תגובות