close light box
שלום!
התחברות עם מייל
התחברות פייסבוק
  • הוצאת טוטם
  • אודות סלונט
  • המומלצים

    מערכת סלונט | המומלצים | התפרסם ב - 01.07.17
    המומלצים של חודש יולי

    סקוט אנדרסון | לורנס בחצי האי ערב
    תרגמה מאנגלית: כרמית גיא
    ספריית אופקים – הוצאת עם עובד, 2017

    "בבוקר 30 באוקטובר 1918 קיבל קולונל תומס אדוארד לורנס זימון לארמון בקינגהם. המלך ביקש לראותו.

    […]קולונל לורנס למד היסטוריה בריטית וידע בדיוק מה עתיד להתרחש. ההדום שהוא נועד לכרוע ברך עליו בעוד המלך מבצע את הטקס המפואר של מאות בשנים – הענקת אבנט והעיטורים שהיו מונחים על הכרית, מגע החרב והשבועה – יעשו אותו למפקד אבירי מסדר האימפריה הבריטית. זה היה רגע שלורנס חלם עליו כל חייו. אלא שלורנס לא כרע ברך. מיד בתחילת הטקס הוא לחש למלך שהוא מסרב לקבל את הכבוד."

    היום, יותר משבעים שנה לאחר מותו וכמעט מאה שנה לאחר המעללים שהוציאו את שמו למרחוק, נותר תומס אדוארד לורנס – או ככינויו לורנס איש ערב – אחת הדמויות החידתיות והשנויות ביותר במחלוקת במאה העשרים.

    סקוט אנדרסון פורס סיפור מרתק שגיבוריו נוכלים רבי-תחבולות, פוליטיקאים שמסתירים אמת, אנשי צבא נועזים ותנועות מהפכניות שאינן נמנעות מהסתרת מטרותיהן האמִתיות. לקוראי הספר מזומנות עלילה מרתקת על קלקלות הקולוניאליזם במזרח התיכון.

     


    השיבה לברלין | הנס פאלאדה
    תרגום מגרמנית: יוסיפיה סימון, הוצאת פן וידיעות ספרים 2017

    1945, ברחובות גרמניה נראה שהמלחמה תמה, אבל בליבם של התושבים המלחמה עדיין חיה ובועטת. ד"ר דול הוא ראש עיר קטנה בצפון-מזרח גרמניה, הנרדף על ידי סיוטים על הפצצות, עליו ועל כל גרמניה. בניסיון לשקם את חייהם, נמלטים ד"ר דול ואשתו לברלין, אך כשהם מגיעים לשם הם מגלים עיר מוכת עוני, שם הם מוצאים מפלט בהתמכרות למורפיום.

    "השיבה לברלין" הוא ספר נוסף של הנס פאלאדה (או בשמו האמיתי רודולף דיטצן) שכתב את רב המכר "לבד בברלין".

    ובלשונה של המבקרת עלית קרפ, "הארץ": "הנס פאלאדה כתב ספר נפלא על העיר שאי אפשר לשוב אליה. "השיבה לברלין" של פאלאדה ישאיר בלב הקוראים תחושת כובד ועצבות וימלא אותם במחשבות על מלחמה, קורבנות והיחסים ההדדיים בין הרס עצמי להרס של הסביבה. זהו ספר נפלא, שמותיר בלב קוראיו תחושת כובד ועצבות ויכול למלא את לבם מחשבות.


    אח שלי איוב | שמי זרחין
    כתר 2017

    "למרות רגעים של ברק נדיר – הרומן החדש של שמי זרחין 'אח שלי איוב' מתאפיין בהיעדר מוחלט של איפוק, והתוצאה היא שפה מוגזמת שמכבידה על הקורא. מי שיתמיד יוכל למצוא את הספר המצוין שמסתתר תחתיה" (יעל גלר, הארץ).

    את אמו איוב לא ראה מעולם. אולי ברחה, אולי מתה, נתנה לו את שמו וחתמה בו סוד. עוד בטרם היה בן שבע החל לגנוב, קודם דברים קטנים ואחר כך חפצים יקרי ערך שנאספו לאוצר עצום. עד שיום אחד אש של מרד ותשוקה פורצת ברחבי הארץ כולה, ומבעירה גם את אהבתו האסורה לצפנת, נערה סוערת ודחויה, מבלי שיֵדע כי היא נוצרת את חידתו.

    זהו איוב, גיבור הרומן החדש של שמי זרחין. נער יתום, גנב ומאוהב, "אח שלי איוב" הוא התפרצות וולקנית של כוח סיפורי הבוקע ממעמקי העברית המקראית אל לשון ימינו ומחבר עבר והווה למארג מעורר-השתאות, שעוד לא היה כמותו בספרות העברית. (עודד וולקשטיין)


    אנטי־נאורות | זאב שטרנהל
    מהמאה ה־18 עד המלחמה הקרה
    עם עובד-אפקים 2017

    "ספרו של זאב שטרנהל מציג כמה מהרעיונות המסוכנים, שהשתלטו על המערב, אבל בו זמנית דן את הנאורות להישאר אור בוהק וקטן במחשכים ולא שמש זורחת מחוץ למערה.ראש הטופס

    "שטרנהל הוא גם איש אמיץ מאוד, שלא פוחד להשמיע את השקפת עולמו. הוא הותקף בגללן ב–2008, אז התפוצץ מטען חבלה בפתח ביתו ופצע אותו. הוא קול צלול של ישראל הנאורה, זן נדיר שכמעט נכחד, ומחקרו האחרון הוא ספר חשוב, המציג כמה מהרעיונות המסוכנים שהשתלטו על המערב בכלל ועל המציאות הישראלית בפרט" (עדי ערמון, הארץ).

    פרופסור זאב שטרנהל, היסטוריון הרעיונות וחוקר מדע המדינה שקנה לו שם עולמי כחוקר הפשיזם, מציע פרשנות חדשה ומהפכנית המקדימה את לידתה של מגמה זו מהמועד שמייחסים לה במחקר ההיסטורי.


    אין א ריליישנשיפ| תמר בלומנפלד
    כתר 2017

    ספר חכם, שנון, חצוף-קל, לוכד, מפתיע, מרגש, אבל יכול בלי בעיה לתסכל קוראים ותיקים שכבר התרחקו משפה שמכבדת פערים בתקשורת תוך אישית ובין אישית. בהנחה שלא חובה להבין כל הברקה לגופה כי-אז אפשר להחזיק את הספר המקסים הזה ולחייך ולחייך אפילו אם יש מקום לעצב לייט.

    נעמי חושבת שזהו, הכול מהיום הולך להיות חלק בחיים שלה. היא קיבלה הצעת נישואים מבן זוגה, אסף, אבל אז מתחילה מתקפת טילים. הבן זוג גויס, ונעמי פונה אל המחשב, שם היא יכולה להיות כל מה שרצתה להיות – "אין א ריליישנשיפ".

     "אין א ריליישנשיפ".הוא רומן גרפי של תמר בלומנפלד, כותבת, קומיקסאית ומאיירת, בעלת הבלוג "קשקושי רחוב" וטור הקומיקס "לשון הרע" שמתפרסם במוסף גלריה של עיתון "הארץ".

    מערכת סלונט

    מה דעתכם?

    • 0
    • 0
    • 0
    • 1
    • 0

    תגיות:

    אין תגיות

    תגובות


    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


    כתבות נקראות

    בין לטוב בין למוטב

    רן יגיל
    חמישה ספרי שירה חדשים לקיץ אל תגידו שחַם לכם עכשיו בקיץ...

    הודעה ממשרד התרבות

    חג המוסיקה הישראלית ה-26, ביוזמת משרד התרבות והספורט, יתקיים בין התאריכים...

    התחלות – 4 אטיודים של דני

    יוכבד בן-דור
    אטיוד 6 אני מרגיש שעליי להקדיש זמן לאימונים, שאלמד להסתכל יותר...
    דילוג לתוכן