הזוכים בפרסי פוליצר
באוניברסיטת קולומביה בניו יורק הוכרזו לאחרונה הזוכים בפרסי פוליצר, מהפרסים היוקרתיים בארה"ב בתחום עיתונות, ספרות, מוזיקה ותיאטרון.
בפרסים בתחום הספרות זכו חמישה מחברים: ריצ'רד פאוארס על הספר "השכבה העליונה" (שמות הספרים בעברית טרם פורסמו, על כן הם מובאים כאן בתרגום חופשי בלבד), על עצים שפסגותיהן משתרגות בצורה פלאית עם גורלות האנשים החיים בתוכם.
דייוויד וו. בלייט זכה בפרס על הרומן ההיסטורי רחב המימדים "פרדריק דאגלס: נביא החירות", אשר עוסק בהיקף ההשפעה והאבולוציה האינטלקטואלית של אחד הלוחמים הבולטים למען שיוויון זכויות לאוכלוסיית השחורים בארה"ב.
ג'פרי סי. סטיוארט זכה בפרס על ספרו הביוגרפי "השחור החדש: חייו של אלן לוק", המשקף את חייו ויצירתו של "אבי הרנסאנס של הארלם".
פורסט גאנדר זכה בפרס על קובץ שיריו "הייה קרוב"; בקטגוריית ה"נון-פיקשן" זכתה העיתונאית אליזה גריזוולד על ספרה "ההסכמה והצמיחה: משפחה אחת וחורבן אמריקה".
בין העיתונים שזכו בפרסים: ה"וושינגטון פוסט", ה"ניו יורק טיימס", ה"לוס אנג'לס טיימס", וה"וול-סטריט ג'ורנל". בפרס עבור התצלומים הטובים ביותר זכתה סוכנות "רויטרס", על סדרת צילומים המתעדת את העצב והייאוש המשתקף מבעד לעיניהם של המהגרים מדרום ומרכז אמריקה בארה"ב.
בקטגוריית המוזיקה זכו מחברת האופרה "פריזמה", אלן ריד, ומלכת הסול, אריתה פרנקלין, אשר נפטרה בשנה שעברה בגיל 76.
סכום הזכייה בפרס, שנוסד על ידי המו"ל ג'וזף פוליצר ב-1917, עומד כיום על 15,000 דולר. בעבר זכו בפרס סופרים כמו נל הרפר לי ("אל תיגע בזמיר"), ארנסט המינגוויי ("הזקן והים"), פיליפ רות ("פסטורליה אמריקאית") ואחרים.
תגובות