למכירה: סיימון אנד שוסטר
הוצאת הספרים של סטיבן קינג, ג'ודי בלום והילרי קלינטון לא מתאימה לתוכניות של חברת האם ויאקום סי.בי.אס (ViacomCBS), שמהמרת הכל על שירות הווידיאו הדיגיטלי
"הניו יורק טיימס" מדווח כי סיימון אנד שוסטר (Simon & Schuster), בית ההוצאה מאחורי סופרים רבי מכר כמו סטיבן קינג, אורסולה לה גווין וג'ודי בלום, עומד למכירה.
בעקבות איחוד החברות ויאקום ו-סי.בי.אס בדצמבר האחרון, חברת האם החדשה הודיעה השבוע כי לאחר "סקירה אסטרטגית," נמצא שבית ההוצאה לאור כבר אינו חיוני לעסקיה וכי היא מעוניינת למכור אותה.
ויאקום סי.בי.אס מהמרת על עתיד שירותי הסטרימינג בווידיאו ותכני ספורט. בעלות על הוצאת ספרים גדולה אינה מתאימה לתוכניות הללו.
מכירתה של סיימון אנד שוסטר, אחת מחמש הוצאות הספרים הגדולות בארה"ב, תזעזע את ענף ההוצאה לאור, שהפך לעסק הנשלט על ידי חברות ענק וסופרים בעלי שם. בעשור האחרון גל של מיזוגים סחף את עסקי הספרים. באותה סדרת מהלכים, פינגווין ורנדום האוס התאחדו, קבוצת האשט בוק גרופ ספרים רכשה את פרסאוס בוקס וניוז קורפ רכשה את המו"ל הארלקין.
סיימון אנד שוסטר, שנוסד כמוציא לאור של ספרי תשבצים בשנת 1924 על ידי ריצ'רד ל. סיימון ומ. לינקולן שוסטר, התרחב לבית הוצאה גדול של למעלה מ-50 מו"לים, כולל Charles Scribner Son’s, אחת המו"לים המשפיעים של המאה העשרים עם סופרים כמו ארנסט המינגוויי, פ. סקוט פיצג'רלד ותומס וולף. החברה מעסיקה כיום 1,350 עובדים ומפרסמת בערך 2,000 ספרים בשנה. אני פרו, בוב וודוורד, וולטר אייזקסון והילרי קלינטון הם מבין הסופרים הבולטים של סיימון אנד שוסטר.
בהודעה שנשלחה לעובדים ביום רביעי, נשיאה ומנכ"לית סיימון אנד שוסטר, קרולין ריידי, ביקשה להרגיע את הצוות כי החברה אינה עומדת בסכנה. "תהיה אשר תהיה התוצאה, תהליך זה לא משנה את מה שאנו יודעים כנכון לגבי סיימון אנד שוסטר: אנו הוצאת ספרים נהדרת ואחד ממותגי ההוצאה לאור הידועים בעולם, עם מורשת מדהימה," כתבה.
מכירת החברה מגיעה בתקופה המאופיינת בחוסר וודאות בעסקי ההוצאה לאור, שנאבקו במכירות ושאלות לגבי העתיד של Barnes & Noble, רשת חנויות הספרים שהיתה דומיננטית בעבר ושנקנתה בשנה שעברה על ידי קרן הגידור אליוט אדוויץ'.
הפורטפוליו של סיימון אנד שוסטר מכיל גם כמה רבי מכר על פני עשורים, כולל "מלכוד 22" מאת ג'וזף הלר, "חלף עם הרוח" מאת מרגרט מיטשל, ו"איך לרכוש ידידים והשפעה" מאת דייל קראנגי.
ועדיין, עם עלייתם של אמזון וספרים אלקטרוניים, העסק סבל מהפסדים. בשנת 1989, אחת משנותיה הטובות ביותר, הניב בית ההוצאה מכירות בסכום של 1.3 מיליארד דולר. בשנה שעברה המכירות עמדו על 814 מיליון דולר. גם רווחי החברה ירדו והגיעו ל -149 מיליון דולר בשנת 2019, ירידה של 6.5 אחוז לעומת השנה הקודמת.
המכירה הפוטנציאלית של סיימון אנד שוסטר היא חלק מהמגמה שמתרחשת בכל ענף המדיה. בין הרכישות הבולטות בשנים האחרונות: AT&T קנתה את טיים וורנר וחברת וולט דיסני קלטה את מרבית פוקס המאה העשרים ואחת – כצעד הגנתי תוך לקיחת הימור על וידאו דיגיטלי כעתיד הבידור.
ספרים לא ישחקו תפקיד משמעותי במגרש הזה, לדעת מנכ"ל ויאקום סי.בי.אס רוברט בקיש. סיימון אנד שוסטר הם "לא נכס ליבה של החברה, זה לא מבוסס וידיאו, אין לה קשר משמעותי לעסקים המרכזיים שלנו," אמר בקיש בכנס משקיעים ביום רביעי בבוקר. "אין ספק שמדובר בנכס חשוב," בקיש המשיך. "היו לי הרבה שיחות נכנסות."
תגובות