close light box
שלום!
התחברות עם מייל
התחברות פייסבוק
  • הוצאת טוטם
  • אודות סלונט
  • הסינדרום הסיני

    שי מרקוביץ' | חדשות תרבות | התפרסם ב - 18.03.20

    מריו ורגס יוסה טוען כי אילו סין היתה דמוקרטיה, כל נושא נגיף הקורונה היה מטופל שם בדרך נאותה יותר


    חתן פרס נובל לספרות מריו ורגס יוסה הצליח שוב להרגיז את שלטונות סין, כאשר פרסם השבוע בעיתונים "אל פאיס" הספרדי וב"רפובליקה" בפרו, שם הוא מתגורר, מאמר שבו טען כי התפרצות נגיף הקורונה היתה מטופלת בדרך אחרת אילו סין היתה דמוקרטיה.

    המאמר עורר זעם רב מצד שלטונות סין, שגם כך חוטפים גינויים מקבוצות עם דגש על זכויות אדם בשל יחסה למתנגדי המשטר. "אנו מכבדים את חופש הביטוי, אבל זה לא כולל השמצות והדבקת סטיגמות," טען בהודעתו שגריר סין בפרו. "מר יוסה הוא דמות ציבורית, ואל לו להפיץ דעות קדומות ובלתי אחראיות שאינן משרתות שום מטרה."

    במאמרו טען יוסה (83) כי "לפחות רופא מכובד אחד בסין, ואולי אפילו יותר, גילו את הווירוס זמן רב לפני ההתפרצות, ובמקום לנקוט אמצעים מידיים כדי לטפל בו, ממשל סין הסתיר את המידע הזה וחנק את הקולות הבודדים שניסו להתריע בפני הנגיף."  כמו כן ציין יוסה כי נגיף הקורונה הגיע מסין, ועל כך הגיבה שגרירות סין בפרו כי "ארגון הבריאות העולמי לא הצליח לזהות עד עכשיו את מקורותיו."

    כידוע, הטענה הרווחת היא כי מקור הנגיף הוא בשוק הבשר בווהאן, עיר הבירה של מחוז חוביי בסין. הנגיף זוהה בסוף דצמבר אשתקד, כאשר התגלו במחוז מקרים רבים של דלקת ריאות. לקח שבוע שלם עד שמקרה קורונה ראשון מחוץ לסין התגלה בתאילנד. מספר פקידים רשמיים בסין העלו תאוריית קונספירציה, לפיה מקור הנגיף הוא בארה"ב. דובר משרד החוץ הסיני כתב בטוויטר בשבוע שעבר ש"לא מן הנמנע שצבא ארה"ב הוא שהביא את הווירוס לסין."

    אגב, זו לא הפעם הראשונה שנוצר עימות בין יוסה לשלטונות סין. ב-2010, לאחר שזכה בפרס נובל לספרות, גינה יוסה את שלטונות סין על כך שכלאו את חתן פרס נובל לשלום הסיני ליו קסיאובו באשמת הסתה נגד המשטר.

    שנה לאחר מכן, כאשר הגיע לאוניברסיטת שנגחאי כדי לקבל תואר פרופסור כבוד, הוא מתח בהרצאה בפני הסטודנטים ביקורת חריפה על המשטר הדיקטטורי בסין.

    שי מרקוביץ'

    מה דעתכם?

    • 0
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0

    תגובות


    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


    כתבות נקראות

    שובה של ציפור הנפש

    אפרת ויצמן
    ציפור הנפש | מיכל סנונית הוצאת ציפור, 1985 נדמה שאין מתאים...

    ירח חדש

    טל גרמיזה
    יָרֵחַ חָדָשׁ, מַזָּל חָדָשׁ. "תִּכְתְּבִי קְצָת עַל טֶבַע," הֵם אָמְרוּ לִי,...

    הגיע זמן קריאת

    הרצל חקק
    צבע הזיכרון בְּלֵיל הַחֵרוּת וְהַחוֹלְמִים. לְבָבוֹת נָלוֹשִׁוּ עַל אֵם הַדְּרָכִים. נֶחְפְּזוּ...
    דילוג לתוכן