המומלצים
זרים | גבריאל בן שמחון
ידיעות ספרים, 2018
החלק השלישי בקורותיו של יונתן מרציאנו, גיבור ספריו הקודמים של גבריאל בן שמחון, "נערה בחולצה כחולה" ו"המרוקאי האחרון".
"זרים" הוא סיפור נוגע ללב על אהבה גדולה, העולה על גדותיה וחוצה גבולות, ועל חוויות של מהגרים עם חלומות תמימים במציאות סבוכה. הוא מתרחש בסמטאות העיר התחתית בחיפה ובשדרות הרומנטיות של עיר האורות, ומככבים בו צעיר ישראלי הלום קרב ממלחמת ששת הימים ושחקנית קולנוע פריזאית. בתווך ניבטת כל העת דמותה של אהובה אחרת, זו שלחמה עם הגיבור והוכרזה כנעדרת, אבל בפריז הוא מקבל ממנה שיחות טלפון מסתוריות. פסיכולוג קובע שהשיחות הן פרי דמיונו, תוצאת לוואי של כתיבתו עליה ואליה, ושהיא תפסיק לצלצל ברגע שהוא יפסיק לכתוב. אלא שאז פורצת מלחמת יום הכיפורים והוא שב מצרפת אל סיני של הקרבות. גם שם יחפש את אהובתו הנעדרת; האם ימצא אותה? גם "זרים" כתוב בריאליזם הפנטסטי הכה אופייני לגבריאל בן שמחון, הנשען על חומרי חייו ועל ההיסטוריה של מדינת ישראל בעשורים הראשונים לקיומה.
דתי נורמלי | אורי אורבך
ידיעות ספרים, 2018
אורי אורבך ז"ל, בן הציונות הדתית, היה עיתונאי, סטיריקן ועורך, איש רדיו וטלוויזיה, סופר, חבר כנסת ושר בממשלת ישראל.
הוא נפטר ממחלה קשה לפני שלוש שנים. ב"דתי נורמלי", שנערך על ידי מיכל אורבך, אלמנתו של אורי אורבך ואלי ויסברט, מראשוני חניכיו של אורי בעולם התקשורת וכיום כותב ומנהל תוכן במיזמים לאומיים, מאגד לתוכו מעט מתוך מאות טורי הדעה והמאמרים שכתב אורי במהלך חייו. מאמרים שבהם הביע את דעותיו בנחרצות מחויכת, בלב אוהב ובמבט חד ואירוני – תכונות אשר קנו לו מעריצים רבים בקרב תומכים ומתנגדים גם יחד. הספר עוסק במנעד רחב של נושאים שעל סדר יומה של החברה הישראלית, ומחולק לפיהם: מלחמות הדת, הפוליטיקה, התקשורת, הדאגה לחלש, הימין והשמאל, הציונות הדתית, וכן פרק העוסק ב"חיים עצמם" – חינוך, איכות הסביבה, חיי היומיום ועוד. קריאה בו תאפשר לקוראים היכרות עם תפיסת עולמו ועם סגנונו הכובש של אדם יחיד במינו, שהלך מעימנו לדאבון הלב בגיל 55, בשנת תשע"ה (2015).
המשרפה של ללי | אורלי גליבטר אדלר
סטימצקי, 2017
לַלִי זֵלמַן לא רוצה להיות אחת מלקוחותיו של העסק שהקימה: משרפת הגופות בקיבוץ יונה – הענף שאולי יצליח להציל ממות את
הקיבוץ הגוסס. לכן, כשהיא נכשלת במציאת תורם כליה עבורה מקרב בני משפחתה, היא לא בוחלת בדרכים פחות כשרות להשגתה.
במקביל היא מתמודדת עם מגוון מקרים הזויים: קליינטים שמאוחסנים בתאי הקירור בחדר האוכל, גופות שמתחלפות ביניהן, משפחות המבקשות לערוך טקסים ביזאריים להנצחת יקיריהן ומנוח כבד משקל שהופך לעץ.
גלריית הטיפוסים המאכלסת את הספר כוללת אלמנה דוברת חרוזית, גברת "אני מתה", פרטיזן מיליטנטי, אימא דומיננטית, אחות חובבת משחקי שליטה, בעל המנצל חד צדדית הסכם נישואים פתוחים, סוחר איברים שרמנטי, קצין משטרה רומנטי ועוד.
כולם שותפים לספר מרתק, המגיש הומור שחור במיטבו לצד רגעים מרגשים וכובשי לב.
נקודת שבירה | סי-ג'יי בוקס
תרגום: יואב כץ, עם עובד, 2018
בּוּץ' וברסון בסך הכול רצה לבנות למשפחתו בית בצלע הר, אבל אז התחילו הרשויות להתנכל לו, והוא מצא את עצמו מסובך בפשע
אכזרי ובמנוסה על חייו. ברומן המתח של הסופר האמריקאי הפופולרי סי־ג'יי בוקס ("מעבר לקצה") פקח הציד ג'ו פּיקֶט יוצא בעקבות העבריין הנמלט למרדף בנופים הפראיים של רכס הביג הורן בוויומינג. כשהוא מגלה את המניעים האפלים של שולחיו, הוא מבין שעליו להתייצב לצידו של אדם יחיד מול מנגנון אלים ומסוכן, והמרדף אחר הצדק הופך לבריחה לחיים ולמוות.
המורה לעברית | מאיה ערד
חרגול ומודן, 2018
רומן חדש מאת מאיה ערד (מקום אחר ועיר זרה, שבע מידות רעות), שבמרכזו שלוש נשים שהיגרו או שילדיהן היגרו לארצות־הברית.
השלוש נקלעות למשבר ומחליטות לנקוט בצעד קיצוני כדי להיחלץ ממנו. אילנה, מורה ותיקה בקולג', יוצאת למאבק מקצועי ופוליטי כדי להגן על מפעל חייה כאשר מגיע לאוניברסיטה פרופסור צעיר שמתגלה כאויב מסוכן. מרים, שבנה היגר לארצות־הברית והשתקע בה, מבינה שאם לא תכפה עליו ביקור, היא לעולם לא תזכה להכיר את הנכד שנולד לה. אפרת, ישראלית החיה בקליפורניה, נחושה לעזור לבתה הסובלת מקשיים חברתיים. היא מתחילה לעקוב אחרי בתה ברשתות החברתיות, ובדרך חוצה לא מעט קווים אסורים.
תגובות