close light box
שלום!
התחברות עם מייל
התחברות פייסבוק
  • הוצאת טוטם
  • אודות סלונט
  • המומלצים של אוגוסט 2019

    מערכת סלונט | המומלצים | התפרסם ב - 05.08.19

    "חוות החיות" ׀ ג'ורג' אורוול ׀ תרגום: אברהם יבין ׀ עם עובד ׀ 2019

    האלגוריה הסאטירית מאת ג'ורג' אורוול, קומוניסט לשעבר, על המשטר הקומוניסטי בבריה"מ, שפורסמה ב-1945. הספר מספר על קבוצת חיות בחווה באנגליה, שיש לה חזון – להפוך מ"עם משועבד" ל"עם חופשי" – ומוציאה אותו לפועל. בדרכן של החיות עומדים מכשולים וקשיים רבים, אך לבסוף הן מתגברות על קשייהן. הבעיה היחידה היא שמנהיגי המרד מנצלים את חוסר הביטחון של החיות לטובתם, ובהדרגה הופכים את עצמם לעריצי השלטון החדש, בלי שהחיות תתנגדנה לכך. אמנם, בריה"מ כבר לא קיימת, אך האלגוריה הידועה של אורוול היא אוניברסלית ולא תתיישן לעולם, כמו גם יצירת המופת הנוספת שלו, הדיסטופיה "1984". הוצאה מחודשת.


    "שיבה לריימס" ׀ דידיה אריבון ׀ תרגום: מיכל בן נפתלי ׀ עם עובד ׀ 2019

    מסעו האישי של הסוציולוג הצרפתי הידוע דידיה אריבון, בן למשפחה ענייה ונחשלת, שהצליח להתקבל לחוגי האינטלקטואלים בפריז. המחיר ששילם על התקבלותו היה התנתקות מוחלטת מעברו וממשפחתו. כעת, 30 שנה לאחר שעזב את ריימס, העיר שגדל בה, הוא שב אליה עקב מות אביו האלים והשנוא. השיבה לעבר מתירה פקעת רגשות עזים וסבוכים: הסלידה מבני משפחתו הבורים, ההומופובים, הטינה אליהם, רגשות אשם על שזנח אותם, חוסר השייכות לחברה הפריזאית המתוחכמת, הבושה על עברו והזרות העצמית. וגם החמלה המאוחרת על הוריו קשי היום. את מסעו האישי מלווה ניתוח ביקורתי על המיליה שממנו בא.


    "מזל קטן" ׀ קלאודיה פיינירו ׀ תרגום: יוסי טל ׀ תשע נשמות ׀ 2016

    אישה חוזרת מגלוּת מרצון בארה"ב לעיירת הולדתה שבארגנטינה, 20 שנה לאחר שלא הייתה כאן. הריחוק הפסיכולוגי שהתפתח בתודעתה והפרספקטיבה שנוצרה בחלוף הזמן מאפשרים לה לשוב למקום ההוא, למוקד ייסוריה. האם מתאפשר לאדם להחזיר לעצמו את הזמן שאבד? האם יכולה אישה לשנות או לתקן חיים שתוּעלו לסמטאות הבריחה? קלאודיה פיניירו הארגנטינית  שכבר נחשפה לקורא העברי ב"האלמנות של ימי חמישי" וב"אלנה יודעת" – מעזה לשאול זאת וטוֹוה את הסיפור בביטחון ספרותי, בדייקנות, במלאכה איטית, ביד יוצרת שאינה רועדת. הרומן הוא “מותחן מלודרמטי" מלא עוצמה. עוצמה שטמונה באופן בניית הסיפור והדמויות, בפיזור הרמזים, בשתילת סודות וברגישות.


    "אמזלג" ׀ יוסי סוכרי ׀ עם עובד ׀ 2019

    אמזלג הוא אינטלקטואל מזרחי תל־אביבי השקוע עד צוואר בתרבות המערבית. לאחר התפרקות נישואיו, בהיותו כבן 50, השבר מחולל בחייו מהפכה ומוביל אותו להתחקות אחר שורשיו. במסע אל תוך השושלת המשפחתית מתעוררות בו תהיות מטא־פיזיות, מוסריות וחברתיות. לאורך המסע אמזלג נקלע לסבך של זיקות אישיות: יחסו אל הוריו שמהם התרחק תרבותית, הקשר עם רעייתו לשעבר, עם ילדיו המתבגרים – אל מציאות מורכבת, עם נשים מרשימות, יחסיו עם האליטה האקדמאית ועם המדינה שנעשית זרה לו – כל אלה עומדים למבחן. מתוך הזיקות הללו עולה דמותו של אדם מורכב שחי בין העולמות וממוקם בעמדת התבוננות קיומית.


    "בשר" ׀ אוריה שביט ׀ ידיעות ספרים ׀ 2019

    שתי נובלות בספר אחד, שהעיקרית בהן, "בשר", מתרחשת לקראת סוף המאה ה-21. התנועה הצמחונית זכתה לניצחון, וברוב מדינות העולם אכילת בשר נאסרה בחוק. תושבי ישראל הצעירים ניזונים מתחליפים, ורק הזקנים זוכרים במעומעם זמנים אחרים. אחת מהם היא אלמנה המחליטה לקחת את נכדתה האהובה למועדון בשר מחתרתי. הסבתא מבקשת להחיות את הטעם הישן, אבל ההרפתקה של השתיים זוכה לתפנית בלתי צפויה. במרכזו של הסיפור השני, "הרצח המושלם", נמצא מנהל שיווק שאפתני, שלפתע מוצא את עצמו מחוץ לשוק העבודה. אפוף זעם הוא מחליט לנקום את הנקמה המושלמת ומתכנן ביסודיות וביצירתיות את הרצח של המעסיק שפגע בו.

    מערכת סלונט

    מה דעתכם?

    • 0
    • 0
    • 1
    • 1
    • 2

    תגובות


    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


    כתבות נקראות

    בְּרֵאשִׁית הָיְתָה הַתְּשׁוּקָה / רִקּוּד

    שחף ויאר
    בְּרֵאשִׁית הָיְתָה הַתְּשׁוּקָה בְּרֵאשִׁית הָיְתָה הַתְּשׁוּקָה: רִתַּקְנוּ עַצְמֵנוּ בְּשַׁלְשְׁלָאוֹת שֶׁל יֵצֶר...

    יְגוֹן כָּל הַלְּבָבוֹת

    חנה קב-רוט
    מוקדש לדוד פוגל   דֶּרֶךְ הַשַּׁעַר הָאָפֵל לְעֵבֶר הַדְּמָמָה פָּסַעְתָּ חֶרֶשׁ...

    ואני  אישה  של  פלסטיק  ורוד

    יוכבד בן דור
    מוקדש לפנחס שדה וּמַדּוּעַ נִלְכַּדְתָּ בְּתוֹדַעְתִּי בִּשְׁנוֹת הָעֶשְׂרִים לְחַיַּי, סוֹפֵר צָעִיר...
    דילוג לתוכן