close light box
שלום!
התחברות עם מייל
התחברות פייסבוק
  • הוצאת טוטם
  • אודות סלונט
  • המומלצים

    מערכת סלונט | המומלצים | התפרסם ב - 16.09.17
    המומלצים של חודש ספטמבר

    שונאים סיפור אהבה | בשביס זינגר
    הקיבוץ המאוחד – ספריית פועלים, 2017

    לאחרונה יצאה מהדורה חדשה לספרו האהוב של בשביס זינגר המספר את סיפורם של יהודים ניצולי השואה שהשתקעו בניו יורק לאחר מלחמת העולם השנייה. בלב הסיפור עומדת דמותו של הרמאן ברודר, פליט שואה שהגיע לארצות הברית לאחר המלחמה עם משרתת פולנייה שהחביאה אותו בעליית הגג של בית הוריה. ברודר הוא בן למשפחה יהודית אדוקה שאמונתו הדתית אבדה, אינו חפץ בקשר לא עם יהודים ולא עם היהדות. לעומת זאת הוא חובב נשים מושבע, ומצליח לגרום להן להתמסר אליו התמסרות מלאה ולפתח בו תלות, בעוד חי חיים כפולים ומשולשים, תוך פגיעה בכל האנשים הקרובים לו שמקריבים עצמם למענו.

    כשתמרה, אשתו של הרמאן, שנחשבה מתה מגיעה במפתיע לניו יורק ונוחתת אל תוך חייו הנפתלים של בעלה. העלילה הופכת סבוכה אף יותר. זה ספר סוחף כמו שרק סיפור שפורסם פעם בהמשכים יכול להיות.

    לעמוד הספר

     



    פקעת של סודות
    | אליאס ח'ורי
    תרגם מערבית: יהודה שנהב־שהרבני, הוצאת מכתוב, 2017

    "האם ידע הסופר הקולומביאני גבריאל גרסיה מארקס כאשר כתב את 'כרוניקה של מוות ידוע מראש' שהוא עומד לחשוף את סוד המכתב?"

    כך שואל אליאס ח'ורי ברומן מתעתע שמקצת מן הדמויות בו מופיעות גם ברומן של מארקס. מי קדם למי, והאם זה חשוב? שאלות אלו מלוות את רומן המפתח של ח'ורי, המאיר באור מיוחד ומקורי את הנסיבות שבעטיין פרצה מלחמת האזרחים בלבנון בשנת 1975. כהרגלו, ח'ורי יורד אל תעלות הביוב ובתי הבושת של ביירות כדי לספר את הסיפור מבעד לעיני אנשי השוליים של העיר המפתיעה.

    אליאס ח'ורי (יליד ביירות, 1948) הוא מן הסופרים והאינטלקטואלים הערבים החשובים כיום. עד כה פרסם אחד־עשר רומנים ושלושה מחזות, וספריו תורגמו לשפות רבות. כיום הוא מחלק את זמנו בין ביירות, שם הוא עורך את כתב־העת של המכון ללימודים פלסטיניים, לניו־יורק, שם הוא מלמד ספרות ערבית באוניברסיטת ניו־יורק. פקעת של סודות הוא ספרו החמישי המתורגם לעברית.

    לעמוד הספר


    אגדת ברונו ואדלה | אמיר גוטפרוינד
    זמורה ביתן, 2014

    הספר האחד לפני האחרון של  אמיר גוטפרוינד, "אגדת ברונו ואדלה", הוא ספר קצת מבלבל – יש בו קצת ספר מתח, קצת יצירת אסמבלי, קצת אגדה פנטסטית, וקצת רומן היסטורי. גוטפרוינד, פה הוא במיטבו. שופע כישרון והומור, כותב בעברית קולחת, עכשווית, ונטולת יומרות, ומסרב ליפול לשום מגבלה של ז'אנר או סגנון.

    יש פה גופה שמתגלה כבר בפרק הראשון, ותעלומה מלאה בכתובות גרפיטי ובכלי נשק עתיקים. יש בלש מבריק כמו בספרים, עם שריטה קלה לאיסוף אובססיבי של קופונים, וכמובן נערה פרועה, ודמות צבעונית בעלת מגדר גמיש, וסיפורים מההיסטוריה היהודית, ושואה.

    והכל שזור יחד בהומור דק, שמשתלב גם ברגעי המתח הגדולים שיש בספר בשפע, ויוצרים חווית קריאה סוחפת ומענגת.

    לעמוד הספר


    לווייתנים שרים בעמק  | רונה שפריר
    עם עובד, 2017

    הרומן, "לווייתנים שרים בעמק" שזור בעובדות אמיתיות ומסקרנות על לווייתנים. ואולם, יש בספר גם סיפור. סיפור נוגע ללב, פנטסטי, רומנטי ומותח, שעוסק לא מעט גם בזיקנה, בשנים האחרונות של החיים ובעיקר באחת השיחות הלא מדוברות ברפואה – על מצב של מונשם-מורדם.

    וזה הסיפור: מרגלית בן שושן, אמנית לחימה גלוחת ראש ואחראית המזנון של ברכת הקיבוץ,  איבדה את אבינועם המאהב שלה ואת הטעם לחייה. שבע שנים מאוחר יותר, מגיע אליה אביעד, בנו,  נער יפה ומוזר, חובב צלילות עומק ושירת לווייתינים, ומבקש ממנה לעזור לו לחקור סיפור שנשמע מטורף: משהו מוזר מאוד, אפל ומסתורי, מתרחש בחממת הפלפלים של הקיבוץ וגורם למרגלית ולאביעד להיות גיבורים בעל כורחם.

     

    לעמוד הספר


    שמונה־עשרה מלקות  | אסף גברון
    ידיעות ספרים, 2017

     

    במרכז הרומן השישי של אסף גברון עומדים ארבעה בני שמונים שסיפורי חייהם מצטלבים בשתי זירות, האחת בתקופת המנדט הבריטי  והשנייה בישראל העכשווית. לכל אחת מארבע הדמויות האלו גרסה משלה לעבר – שמשקפת סיפורים שונים לחלוטין גם ברמה האישית וגם ברמה הלאומית. הסיפורים האלו מתנגשים וחושפים זכרונות וסודות מן העבר, ומציבים בפני הקורא שאלות מורכבות על זכרון אישי וקוליטיבי, על מיתוסים וכוחם של סיפורים, ועל היסטוריה והיסטוריוגרפיה, ומעל הכל האם יש לאהבה סיכוי לגבור על כל אלו.

    "שמונה-עשרה מלקות" הוא רומן על אהבה זיכרון וזמן, והוא שובב, מצחיק, נוטף זימה ועולה על גדותיו רומנטיקה.

    לעמוד הספר


    סטונר | ג'ון ויליאמס
    הוצאת משכל (ידיעות ספרים), 2011

    סטונר, הוא ספר שלא עשה הרבה רעש כישצא, אבל אז איכשהו התגלה מחדש והפך להיות ספר שנחשב ליצירת מופת, ושבקרוב כך התבשרנו לאחרונה יעובד לסרט. זהו סיפור על נער חווה שהולך ללמוד באוניברסיטה ונעשה מרצה לספרות אנגלית, מתחתן, בוגד באשתו, מנהל מאבקי כוח פוליטיים באוניברסיטה ולבסוף מת. לכאורה סיפור סתמי על איש בינוני למדי, אבל כולו מלא במאבק בין הרצון של הגיבור להיות נאמן לעצמו, לערכיו ולשליחותו בעייני עצמו, לבין המציאות מלאת הכישלונות ותסכוליו האישיים. זה ספר מלא אכזבות ושאלות לא פתורות, אבל הוא הכתוב בפשטות השובה את הלב, ובכנות וחמלה שגרמו לו להפוך לאחד מרבי-המכר הבולטים של העשור השני של המאה ה-21.

     

    לעמוד הספר

     

    מערכת סלונט

    מה דעתכם?

    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 1

    תגיות:

    אין תגיות

    תגובות


    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


    כתבות נקראות

    הַיְקוּ, דו"ח אוקטובר 23

    אורגד ורדימון
    *** עָלֵי הַסְּתָו נֶאֱחָזִים בַּחַיִּים בּוֹרְחִים מִבְּשׂוֹרָה. *** אָפֹר כָּתֹם חוּם...

    איזה רציחות נפלאות!

    שי מרקוביץ'
    "האיש שצפה בנשים", ספר שני מפרי עטו של הנס רוזנפלדט, יוצר...

    שני שירים

    אליס בלמן
    חלק ממני מת במיטה הזאת לֹא יְכוֹלָה לְנַעֵר אֶת זֶה מִמֶּנִּי.אַתָּה...
    דילוג לתוכן