הכל החל בטכס האזכרה של מתושלה שבסיומו נשאר על הקבר טלפון חכם. לאחר כמה שעות, הטלפון המיס את השיש וזחל אל תוך האדמה. מתושלה קפצה עליו כמוצאת שלל רב. יותר מכל הקסימה אותה אפליקציית הוואצאפ. היא מיד החלה לצרף לרשימת אנשי הקשר את השכנים השתקנים משורות ארבע וחמש.
את פרטי הקשר שלהם היא קבלה מהביטוח הלאומי. ללא היסוס היא הקימה קבוצה של שוכני בית הקברות. הקמת הקבוצה לא עברה בשתיקה. קמה קול צעקה מדוע מפריעים את מנוחת המתים בשעת אחר צהרים כל כך מוקדמת. ובכלל, מי זה מעז לחדור לפרטיות המת ולהתקשר אליו מבלי לקבל הסכמתו לכך?
הרב והרבנית מאזור יוקרה בגוש דן טענו שהאפליקציה אינה כשרה משום שלא הושמשה על ידי הרבנות הראשית. אולם זה לא מנע ממתושלה קבלת אין ספור בקשות להצטרף לרשימת התפוצה. מרכזי המפלגות הגדולות התחילו גם הם להפיץ הודעות כאילו המתים עומדים להצביע בהמוניהם. אחת הידידות הוותיקות של מתושלה כתבה: "אני מתה שתצרפי אותי" וחתמה מתחת לאדמה כבר עשר שנים. מתושלח כתב לה: "מאז שאני כאן לא הייתה פה עדנה כזאת". כולם מחכים למצוא בני זוג להמולה מתחת לאדמה. וכל זאת בעזרתך האדיבה. הפרופסור המפורסם שקבור בשדרה החמישית, הציע להשתמש באפליקציה להפעלת קתדרה למחפשי דעת מתחת לאדמה. הנושאים שהוא הציע להרצאות כללו "זוגיות ללא גוף".
מה שהכעיס את מתושלה היתה תאוות הבצע של חלק מהשותפים לאפליקציה. הם הציעו להקים צוותים לאיתור תכשיטים שנקברו יחד עם הבעלים. את התכשיטים שגילו בקשו למכור במכירה פומבית ולהשתמש בהכנסות לשיפור המצבות ולטיפוח הנוי בבית הקברות.
היו ששאלו האם האפליקציה פופולרית בגן-עדן כמו בגיהינום. מתושלה השיבה, כל עוד יש בך רוח חיים מצווה לעשות הכל כדי להתקשר. כמו שהסלוגן שלי אומר- ההוואצאפ של המתים, ליהנות ממנעמי החיים בלי לצאת מהקבר.
תגובות